diumenge, 3 de febrer del 2013

Joanot Martorell



Joanot Martorell , l’autor d’aquesta magnífica novel·la neix a Gandia entre els anys 1413-1414 com també ho fan altres autors com Ausiàs March i Rois de Corella i morir al 1468 solter, tenia uns 55, 54 anys.

L’autor pertany a la petita noblesa valenciana,té una caràcter bastant conflictiu ja que sempre es batia en duels per qüestions d’honor, sempre viatjant Martorell passà per països com Itàlia, Portugal i Anglaterra.
Escriptor de la novel·la cavalleresca i amorosa, endemés existir diferents episodis de Joan de Montpalau,  Jaume Ripoll,  Felip de Bohil i Golçalbo d’Híxar.


Aquí podem apreciar un video on el gran conegut escriptor i novelista  Mario Vargas, guanyador del premi príncep d'Astúries de les lletres i d'un grandíssim important premi nobel de la literatura l'any 2010.

Vargas afirma que la novel·la escrita amb valencià, no ha tingut la conmemoració suficient  de la seva importància, ja que està escrita amb català antic i no amb castellà com la novela de Cervantes que ha tingut molta més acollida i popularitat davant el públic, encara que ha set reconegut per molts escriptors i novel·listes i traduïda a diferents llengües.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada